Elke auto airco lekt tussen de 8% en 10% per jaar

Het is dus verstandig elke 2 jaar de gratis airco check te doen

De aircodokter kan de airco met koelmiddel R12 van een klassieke auto, ombouwen naar het huidige systeem R134A. Het voordeel van het ombouwen van de airco is dat u uw airco overal op milieuvriendelijke wijze kan laten vullen. Leidingen van een klassieke auto airco zijn ouder en kunnen door de druk soms gaan lekken. Dit is een risico dat zich meebrengt wanneer u de keuze maakt tot ombouwen van de airco.

Diensten

Hier vindt u onze dienst – airco ombouwen

R437A

Op internet wordt er veel gesproken over het R437A gas, als vervanger voor de R12. Het nadeel van het R437A gas is dat u gebonden bent aan de vuller van uw airco. Airco dokter gaat voor een standaard systeem, waardoor u uw airco overal kan laten vullen.

R134A

Velen suggereren dat R134A minder koelt als R12, echter is dit niet waar. Een installatie gaat minder koelen door ouderdom, slijtage van de pomp en verstopping van filterdroger of accumulator.

Ombouwen R12 – R134A
vanaf €130,-

Wij retrofitten de installatie met nieuwe R134A nippels, olie en een duidelijke sticker onder de motorkap voor 130,- en u kunt deze installatie overal laten vullen of laten repareren.